Posted on Leave a comment

Duurzamer leven doe je zo

Duurzaam leven is tegenwoordig erg in trek. Het kan echter zijn dat je door bomen het bos niet meer ziet; omdat er enorm veel informatie over duurzaamheid op internet te vinden is. Om je op weg te helpen, bevat dit artikel enkele tips zodat je snel aan je nieuwe, duurzamere levensstijl kunt beginnen!

Op je voeding letten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om minder vlees te eten. Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk; Ook als je de smaak van vlees niet wilt missen, moet je de weg naar de supermarkt kunnen vinden, want tegenwoordig zijn er een groot aantal vleesvervangers die op vlees lijken en ook erg lekker smaken. Naast vlees hebben ook andere dierlijke producten een grote impact op het milieu. De realiteit is dat veel bossen moeten worden gekapt om veevoer te maken. Ook hiervoor wordt veel water gebruikt. Er zijn allerlei websites die je kunnen helpen om minder dierlijke producten te eten. Doe bijvoorbeeld mee aan Meat-Free Monday of kijk op de pagina Veganchallenge! Je zult merken dat het kiezen van plantaardig voedsel (vaker) helemaal geen straf is.

Kartonnen wegwerpartikelen

Als je aan wegwerpartikelen denkt, denk je waarschijnlijk aan plastic bekertjes, plastic rietjes en plastic bestek. Dit hoeft echter niet het geval te zijn! Je kunt namelijk ook gewoon kartonnen wegwerpartikelen kopen, bijvoorbeeld bij www.disposablediscounter.nl. Je vindt bij hen vele BIO wegwerpartikelen. Zo maak je van je feestje een duurzaam feestje.

Duurzamer in het huishouden

Er zijn ook veel dingen die je kunt doen om binnenshuis duurzamer te worden. Zet bijvoorbeeld de verwarming lager, was je kleding op 20 graden Celsius, gebruik de droger niet en kies voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Natuurlijk moet je ook het afval scheiden, niet te lang douchen en minder verspillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *